Start-Up Nation România 2018

afacerea ta de vis poate deveni realitate

Ce este Start-Up Nation?


Este un program de finanțare prin care statul român urmează să ofere fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei (aprox. 44.000 Euro), reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile legate de pornirea unei noi afaceri.

Obiectivul principal al programului este de stimulare a înfiintării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătătirea performanțelor economice ale acestora, dar pe lânga acesta programul își propune să contribuie și la crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, precum și la creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Pentru anul 2018 autoritătile estimează că prin intermediul acestei scheme de finanțare va stimula înfiintarea a 10.000 noi întreprinderi mici si mijlocii. Firmele care vor fi finanțate prin acest program au obligația să creeze minim 1 loc de muncă și să mentină locurile de muncă nou create, asumate prin cererea de finanțare cel putin 3 ani.

Cum pot aplica?


Societatea noastră vă oferă servicii specializate de consultantă pentru scrierea proiectelor necesare obținerii unei finantări prin programul Start-Up Nation România.

New Novotek S.R.L. este o societate autorizată să desfăsoare “Activităti de consultantă pentru afaceri și management - cod CAEN 7022”, conform cerințelor din normele de aplicare a programului.


Va stăm la dispoziție pentru a vă ajuta cu fiecare pas al procesului

Experiență cu ediția din 2017 a arătat că proiectele care nu au parte de ajutor din partea unei persoane cu experientă în domeniul consultantiei de afaceri au sanse minime de a fi implementate, acesta reprezentând unul din motivele principale pentru care, deși s-a obținut punctajul necesar pentru finanțare, nu s-a putut trece la demararea efectivă a afacerii.

Oferta noastră acoperă toate punctele necesare pentru planificarea și implementarea Planului de Afaceri:

Consultanță pentru pregătirea proiectului

Start-Up Nation România este unul dintre cele mai simple și mai atractive programe dedicate start-upurilor lansate în ultimii ani, dar pentru a avea șanse de reusită trebuie verificată respectarea condițiilor impuse prin program. Înainte de a trece la scrierea efectivă a proiectului vom realiza:

  • Verificarea eligibilității codului CAEN aferent ideii de afacere;
  • Verificarea eligibilității cheltuielilor propuse;
  • Pre-evaluarea punctajului care poate fi obținut pe baza ideii de afaceri propuse.
Consultantă pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finantării

După analiza ideii de afacere, consultanții noștri întocmesc Planul de Afaceri pentru clienți și depun la termen toate documentele necesare pentru a primi finanțarea.

Potrivit normelor de aplicare a programului Start-up Nation România, costurile legate de întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării sunt eligibile în limita a 8.000 RON.

Consultanță pentru implementarea proiectului

După semnarea acordului de finanțare consultanții noștri vă pot oferi:

  • Consultanță de specialitate pentru demararea afacerii;
  • Întocmirea dosarelor de achiziții;
  • Elaborarea rapoartelor către OTIMMC și a cererilor de eliberare a AFN.
Serviciile de consultanță pe care le merită ideea ta sunt la un clic distanță
Inscrie-te acum

Informații suplimentare


Programul "Start-up Nation România" a fost creat prin Ordonanța de urgentă nr. 10/2017, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 79 din 30 ianuarie 2017. Potrivit acestei ordonanțe, programul va fi gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.